onsdag 7 december 2011

Mingel och seminarier

Utöver stundande flytten (läs tidigare inlägg) och allt kring detta har jag även varit ute lite igen.

Den 24 november bjöd Arkitektkopia på 60-årslunch med information om deras utbud och tjänster i "molnet"; principen är, kortfattat, att kunderna sparar alla mallar för visitkort etc i en databas hos Arkitektkopia och sedan är det bara till att knappa in upppgifter och swish så kommer ett bud och levererar trycksakerna ASAP - plötsligt behövs kanske inte grafiska formgivare och retuschörer eftersom det finns så många enkla tjänster online med färdiga grafiska mallar och enklare bildredigeringsprogram. Gäller bara att mallarna är snyggt formgivna.

Ola Karlsson från Branschkoll var också med på ett hörn och berättade kortfattat om sina analyser av den grafiska branschen och hur man ska lyckas utröna huruvida man ska satsa på trycksaker eller webb, vilka forum man ska jobba med och hur man ska jobba med dem etc...

Ovanstående är en hel vetenskap och ämnet behandlades vidare under Internetdagen den 30 november som arrangerades av David Klein från Ilector. Det blev en givande dag med lite mingel men även ytterligare lärdom om och tankar kring främst sociala medier och strategier kring användning av dem; Kontentan av det hela är att utläsa av all statistik man kan finna - och den finns där - när man har flest besökare på sin sida, vad de tittar på, hur man kan få besökaren att återvända och om man på något sätt kan få besökaren att engagera sig och sprida sidan vidare, använda s k viral spridning - jag berättar för min kompis som berättar för sin kompis som berättar för sin kompis som - ja, ni är med va?!

"Låt webben arbeta för dig". I detta ligger fördelarna med snabb spridning av information på nätet men även hur man ska hantera negativa och felaktiga inlägg på nätet. Hetaste tipset var att bemöta negativ kritik direkt, att radera gör ingen nytta för har ett rykte väl börjat spridas, ja, då är det bara till att sätta igång att dementera så snart som möjligt.

Hoppas jag slipper dementera falska rykten... ;o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar