fredag 11 juni 2010

Inspirerande torsdag

Igår var en spännande dag! På förmiddagen jobbade jag med Ulrika på Artcom. Uppdraget består i att jag ska hjälpa henne att producera en powerpoint-presentation som i sin tur ska kunna användas vid presentationer i ämnet Samhällsentreprenörskap (SE). SE är en ganska ny företeelse i Sverige som utvecklats ur lust och nöd då samhället och dess strukturer är i förändring - googla samhällsentreprenörskap så kommer du in på många intressanta sidor!

På eftermiddagen var jag på inspirationseftermiddag arrangerat av bl a Motivationshuset i Malmö. Det riktade sig till kvinnliga företagare, nystartade eller de som var på väg att ta steget.

Monica Åberg berättade om sina erfarenheter som egen företagare, från att starta reseföretag, vidare till smycketillverkning (grundare av Baglady) och nu senast naturliga skönhetsprodukter från Indien, Holy Lama. Hon var fantastiskt inspirerande, så mycket energi!

Från Sällma kom Kerstin Bergenäs som gav en snabbkurs i konsten att sälja och vikten av att skapa förtroende hos kunden. Det antecknades så att pennorna glödde!

Susanna Hedin från Retorikbyrån i Lund pratade om kroppspråk, röst, retorik, tal - helt enkelt kommunikation, något som man aldrig kan prata nog om, åtminstone inte som kvinna ;o)

Tyvärr var jag tvungen att lämna mötet i förtid så jag missade det efterföljande minglet, men det var med lätthet jag cyklade hemåt och med massor av inspiration och nya tankar i huvudet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar